Ga naar de inhoud

Informatie, uitleg en tips

Uitleg

Je bent aan het onderzoeken of je hebt besloten om met een camper op pad te gaan. Je staat op het punt om vrijheid te ervaren waarbij jij bepaalt waar, wanneer en op welk tempo je ieder seizoen gaat ontdekken.
Maar als je voor de eerste keer met een camper op pad gaat dan is het logisch dat je nog niet helemaal bekend bent met het camperen. Daarom worden er op deze uitleg pagina diverse onderwerpen van het camperen uitgelegd. Het opzetten van de luifel, met welk gewicht rij ik rond, het manoeuvreren, enz. Maar ook zaken die logisch lijken kunnen vragen oproepen. Hoeveel water neem ik nu in? En hoe kom ik van mijn afvalwater af? En natuurlijk het verwisselen van een gasfles.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt en er worden onderwerpen toegevoegd. Daarbij gaan we binnenkort meer video’s toevoegen om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen.


Compleet ingericht

De campers van CamperGast zijn compleet ingericht, o.a. met servies, pannen, kopjes enz. maar ook met lekkere luie stoelen en een buitentafel. Daarnaast is de camper ook voorzien van het noodzakelijke zoals 40 meter 220v kabel met Eurostekker, een reflector-bord voor de fietsen en een gereedschapset. Uiteraard wordt de camper meegegeven met minimaal één volle gasfles. Dat is natuurlijk niet alles. Voor een gedetailleerde lijst klik hier.
CamperGast gaat er van uit dat de meeste mensen het prettigst slapen onder hun eigen beddengoed en dat ze dit zelf meenemen. Als je wilt dat CamperGast dit verzorgt dan kan je dit bij de reservering bijboeken.


Zorgelozer dan zorgeloos; eigen risico/ borg verzekeren

De campers van CamperGast zijn All Risk verzekerd, inclusief pechhulp om jou zorgeloos van je vakantie te laten genieten. Deze verzekering heeft een eigen risico van €1.000,- wat gelijk is aan de borg die je stelt om de camper mee te krijgen. In het geval er tijdens jouw trip met de camper schade ontstaat wordt deze borg aangesproken om de eventuele schade te herstellen. Dit kan oplopen tot een max van €1000,- per schade-geval.
Allianz biedt de mogelijkheid om het eigen risico en de borg te verzekeren. Je stelt dus nog steeds borg aan CamperGast maar in het geval van aanspraak op de borg door CamperGast, kan jij deze terug vorderen bij Allianz.


CamperGast Camper Handboek

We hebben informatie, uitleg en aanbevelingen opgenomen in het CamperGast Camper Handboek. Op deze manier kan een (beginnend) camperaar zichzelf een beetje voorbereiden en inlezen. Daarmee kan de voorpret beginnen. In de campers ligt standaard een versie van het CamperGast Camper Handboek. De digitale versie kan je hieronder downloaden.

cover CamperGast Camper Handboek

De luifel

De luifel biedt bescherming tegen zon en regen en is daarom eigenlijk onmisbaar. De luifel is ook kwetsbaar en moet daarom met beleid behandeld worden. Bekijk de video om te zien hoe je de luifel opzet en weer inrolt. Laat een opgezette luifel nooit onbeheerd alleen! Ook niet voor 10 minuten.


Let op je gewicht!

Het gewicht van een ingepakte camper loopt al snel tegen de toelaatbare 3.500 kg aan. Houd daarom rekening met wat je meeneemt. Rijden met 3,5 ton gaat ook net iets anders. De massa drukt door bij het remmen en het optrekken gaat wat langzamer. Deze eigenschappen gelden zeker bij het rijden in de bergen. Bij lange afdalingen in de bergen REM JE CONTINU OP DE MOTOR, NIET MET DE REM! Doe je dit wel dan zullen de remmen verbranden. Bij steile beklimmingen i.c.m. haarspeldbochten zal je regelmatig terug moeten naar de eerste versnelling. Tip: blijf rollen als het kan.


Manoeuvreren met de camper!

Jullie hebben een romantische stadscamping aan het Lago Maggiore gevonden aan het einde van de dag. Even snel de camper op zijn plek. De omstanders, nippend aan de rosé, beoordelen je rijstijl als een vakkundige jury. De druk wordt opgevoerd.
Blijf rustig, doe alles langzaaaaaam, en gebruik ook de ogen van de medepassagiers.
Weetje: Tijdens het op de plek zetten van de camper wordt er vaak schade gereden aan de opbouw omdat er meer op obstakels op de grond wordt gelet dan op obstakels in de lucht. Zoals takken van bomen.


Water

Wist je dat je bijna op elke camping of camperplek gratis water kunt innemen? Let er wel op dat je zuiver drinkwater inneemt. Let er op of de slang schoon is en bijvoorbeeld niet gebruikt wordt om cassette- toiletten schoon te maken.

Gasflessen

Wist je dat het wisselen van gasflessen met je blote handen zonder gereedschap kan? Het handvast draaien van de nippel is vast genoeg. Strak draaien met een waterpomptang is niet nodig en verhoogt de kans op beschadiging van de schroefdraad. Tijdens het rijden moeten de gasflessen altijd dicht zijn!

Afvalwater

Wist je dat het lozen van afvalwater niet zomaar op straat mag? Dit wordt gezien als vervuiling en in sommige landen liegen de boetes er dan niet om. Gebruik de loos-faciliteiten op een camperplek of camping.


Extra bij te reserveren…

Slaap-pakket

Één slaap-pakket bestaat uit:
a) 1 x tweepersoonsdekbed inclusief kussens, hoeslakens en matrashoezen.
b) óf 2x éénpersoonsdekbed inclusief kussens, hoeslakens en matrashoezen.
De campers met lengtebedden worden, mits bijgeboekt, geleverd met optie “b”.
De campers met een queensbed, mits bijgeboekt, geleverd met optie “a”.
De bijgeboekte pakketten voor een hefbed krijgen optie “a” geleverd.


Seizoenen

Seizoen 2024Periode
Hoogseizoen5 jul – 1 sep
Middenseizoen en overige vakanties1 jan – 7 jan
9 feb – 25 feb
29 mrt – 4 jul
2 sep – 30 sep
18 okt – 3 nov
22 dec – 31 dec
Laagseizoen8 jan – 8 feb
26 feb – 28 mrt
1 okt – 17 okt
4 nov – 21 dec

× WhatsApp CamperGast!