Meteen naar de inhoud

Informatie, uitleg en tips

Uitleg

Je bent aan het onderzoeken of je hebt besloten om met een camper op pad te gaan. Je staat op het punt om vrijheid te ervaren waarbij jij bepaalt waar, wanneer en op welk tempo je ieder seizoen gaat ontdekken.
Maar als je voor de eerste keer met een camper op pad gaat dan is het logisch dat je nog niet helemaal bekend bent met het camperen. Daarom worden er op deze uitleg pagina diverse onderwerpen van het camperen uitgelegd. Het opzetten van de luifel, met welk gewicht rij ik rond, het manoeuvreren, enz. Maar ook zaken die logisch lijken kunnen vragen oproepen. Hoeveel water neem ik nu in? En hoe kom ik van mijn afvalwater af? En natuurlijk het verwisselen van een gasfles.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt en er worden onderwerpen toegevoegd. Daarbij gaan we binnenkort meer video’s toevoegen om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen.


Compleet ingericht

De campers van CamperGast zijn compleet ingericht, o.a. met servies, pannen, kopjes enz. maar ook met lekkere luie stoelen en een buitentafel. Daarnaast is de camper ook voorzien van het noodzakelijke zoals 40 meter 220v kabel met Eurostekker, een reflector-bord voor de fietsen en een gereedschapset. Uiteraard wordt de camper meegegeven met minimaal één volle gasfles. Dat is natuurlijk niet alles. Voor een gedetailleerde lijst klik hier.
Verder kunnen wij extra lakens- handdoeken- en hygiëne-pakketten bijvoegen. Dit kan je aangeven bij de reserveringsaanvraag.


Zorgelozer dan zorgeloos; eigen risico/ borg verzekeren

De campers van CamperGast zijn All Risk verzekerd, inclusief pechhulp om jou zorgeloos van je vakantie te laten genieten. Deze verzekering heeft een eigen risico van €1.000,- wat gelijk is aan de borg die je stelt om de camper mee te krijgen. In het geval er tijdens jouw trip met de camper schade ontstaat wordt deze borg aangesproken om de eventuele schade te herstellen. Dit kan oplopen tot een max van €1000,- per schade-geval.
Allianz biedt de mogelijkheid om het eigen risico en de borg te verzekeren. Je stelt dus nog steeds borg aan CamperGast maar in het geval van aanspraak op de borg door CamperGast, kan jij deze terug vorderen bij Allianz.


CamperGast Camper Handboek

We hebben informatie, uitleg en aanbevelingen opgenomen in het CamperGast Camper Handboek. Op deze manier kan een (beginnend) camperaar zichzelf een beetje voorbereiden en inlezen. Daarmee kan de voorpret beginnen. In de campers ligt standaard een versie van het CamperGast Camper Handboek. De digitale versie kan je hieronder downloaden.

cover CamperGast Camper Handboek

De luifel

De luifel biedt bescherming tegen zon en regen en is daarom eigenlijk onmisbaar. De luifel is ook kwetsbaar en moet daarom met beleid behandeld worden. Bekijk de video om te zien hoe je de luifel opzet en weer inrolt. Laat een opgezette luifel nooit onbeheerd alleen! Ook niet voor 10 minuten.


Let op je gewicht!

Het gewicht van een ingepakte camper loopt al snel tegen de toelaatbare 3.500 kg aan. Houd daarom rekening met wat je meeneemt. Rijden met 3,5 ton gaat ook net iets anders. De massa drukt door bij het remmen en het optrekken gaat wat langzamer. Deze eigenschappen gelden zeker bij het rijden in de bergen. Bij lange afdalingen in de bergen REM JE CONTINU OP DE MOTOR, NIET MET DE REM! Doe je dit wel dan zullen de remmen verbranden. Bij steile beklimmingen i.c.m. haarspeldbochten zal je regelmatig terug moeten naar de eerste versnelling. Tip: blijf rollen als het kan.


Manoeuvreren met de camper!

Jullie hebben een romantische stadscamping aan het Lago Maggiore gevonden aan het einde van de dag. Even snel de camper op zijn plek. De omstanders, nippend aan de rosé, beoordelen je rijstijl als een vakkundige jury. De druk wordt opgevoerd.
Blijf rustig, doe alles langzaaaaaam, en gebruik ook de ogen van de medepassagiers.
Weetje: Tijdens het op de plek zetten van de camper wordt er vaak schade gereden aan de opbouw omdat er meer op obstakels op de grond wordt gelet dan op obstakels in de lucht. Zoals takken van bomen.


Water

Wist je dat je bijna op elke camping of camperplek gratis water kunt innemen? Let er wel op dat je zuiver drinkwater inneemt. Let er op of de slang schoon is en bijvoorbeeld niet gebruikt wordt om cassette- toiletten schoon te maken.

Gasflessen

Wist je dat het wisselen van gasflessen met je blote handen zonder gereedschap kan? Het handvast draaien van de nippel is vast genoeg. Strak draaien met een waterpomptang is niet nodig en verhoogt de kans op beschadiging van de schroefdraad. Tijdens het rijden moeten de gasflessen altijd dicht zijn!

Afvalwater

Wist je dat het lozen van afvalwater niet zomaar op straat mag? Dit wordt gezien als vervuiling en in sommige landen liegen de boetes er dan niet om. Gebruik de loos-faciliteiten op een camperplek of camping.


Extra bij te reserveren…

Slaap-pakket

Het slaap-pakket bestaat uit:
– 1 middelwarm dekbed (200x200cm)
– 2 kussens (60x70cm)
– 1 matrashoes voor het dwarsbed, Frans bed of hefbed
– 1 hoeslaken voor een 2 persoon dekbed
– 2 kussenslopen

Hygiëne-pakket

Het hygiënepakket bestaat uit:
– 1 fles toiletvloeistof
– 2 vaatdoeken
– 1 theedoek
– 1 gastendoekje
– 1 fles afwasmiddel
– 1 afwasborstel


Seizoenen

Seizoen 2022Periode
Hoogseizoen8 jul – 4 sep
Middenseizoen en overige vakanties1 jan – 2 jan
18 feb – 5 mrt
15 apr – 7 jul
5 sep – 2 okt
15 okt – 30 okt
24 dec – 31 dec
Laagseizoen3 jan – 17 feb
6 mrt – 14 apr
3 okt – 14 okt
31 okt – 23 dec
Seizoen 2023Periode
Hoogseizoen7 jul – 3 sep
Middenseizoen en overige vakanties1 jan – 8 jan
17 feb – 5 mrt
7 apr – 6 jul
4 sep – 1 okt
13 okt – 29 okt
23 dec – 31 dec
Laagseizoen9 jan – 16 feb
6 mrt – 6 apr
2 okt – 12 okt
30 okt – 22 dec

× WhatsApp CamperGast!