Ga naar de inhoud

VOCHT METEN,
Voorkomen is beter dan genezen!

Waarom een vochtmeting?

Vocht kan grote schade aan een camper of caravan veroorzaken en daarmee hoge kosten met zich meebrengen. De aanwezigheid van vocht kan lang onopgemerkt blijven en wordt vaak pas te laat ontdekt als het kwaad al is geschied.
Het is dus aan te raden om regelmatig (jaarlijks) een vochtmeting te laten doen door een specialist om grote en dure reparaties te voorkomen.

Bij een vochtmeting worden alle plekken van de camper of caravan met een verhoogd risico, op vocht doorgemeten.
Regelmatige controle met een vochtmeter spoort schade en lekkage tijdig op waardoor de gevolgen sneller beperkt kunnen worden.

Ben je er op tijd bij dan kan een vochtige plek nog gedroogd worden en afgedicht worden voordat er schade ontstaat. Ben je te laat dan wordt een vochtige plek nat en gaat rotten. In dat geval zal het materiaal vervangen moeten worden. Het is onnodig om te zeggen dat een paneel vervangen niet goedkoop is.

Waar komt het vocht vandaan ?

Veel voorkomend oorzaken van water op niet gewenste plekken zijn bijvoorbeeld:

– Lekkage in wand en kitnaden van de opbouw
– Lekkage in de douchecabine
– Lekkage in waterslangen
– Verwaarloosde aanrijdingsschade
– Verwaarloosde afdichtingen bij afsluitingen van zijwanden, dak en vloer.

Slechte ventilatie kan ook voor vochtproblemen zorgen. Vochtige lucht zal door temperatuurverschillen zich als druppels water gaan afzetten (condenseren) op koude oppervlaktes. Dit kan ook gebeuren tussen (Lekke) sandwichpanelen waardoor er vocht gevormd wordt in het isolatiemateriaal in deze sandwichpanelen.

Hoe en wat wordt er gemeten?

CamperGast gebruikt een professionele vochtmeter die speciaal ontwikkeld is voor het meten van vocht in campers en caravans.
De meter wordt systematisch over de wand geschoven op de risicovolle plekken van camper of caravan. De vochtconcentratie in de wand wordt continue gemeten. De verschillende waarden worden onderverdeeld in de categorieën DROOG, VOCHTIG of NAT. Deze categorieën worden ook in het vochtmetingsrapport weergegeven.
De omvang van een lekkage kan ook bepaald worden door de vochtmeter over de wand te schuiven.

Van alle wanden worden de hoeken gemeten, boven en onder. Hierbij wordt rond de ramen en deuren en alle doorvoeren gemeten. Hetzelfde geldt voor het dak. De vloer wordt ook in alle hoeken gemeten en rondom de wielkasten.

Wanneer meten?

Als je camper of caravan buiten staat maakt het eigenlijk niet uit wanneer er gemeten wordt.
Heb je de camper of caravan in een overdekte stalling? Dan kan je het beste meten in het najaar als de camper of caravan gestald wordt. Eventuele lekkage is dan nog te detecteren omdat er vocht aanwezig is. Een paar maand in een droge overdekte stalling zal het vocht doen opdrogen en daarmee niet te meten zijn.

Wat kost het?

We voeren de meting uit in onze camperhal aan de Liesstraat 82, Breda.
De kosten zijn €80,- (incl. btw).

Heb je vragen of wil je een afspraak maken mail dan naar info@campergast.nl.

× WhatsApp CamperGast!